fbpx

De kracht van etiquette

Al van kindsaf aan was ik geïnteresseerd in royalty, en ik was 12 toen Lady Di stierf. Ik herinner me het nog als de dag van gisteren. Goede manieren en de “English way” waren nooit ver weg toen ik opgroeide. In mijn theeverhaal, kwam ik dan ook in aanraking met Britse Thee-etiquette. En zo was de bal aan het rollen.

Bij The British School of Etiquette, leerde ik van Philip Sykes eerst de ins- en outs van thee etiquette. Helemaal geïntrigeerd ging ik weer naar huis en toen sloeg het noodlot toe: een zwaar auto-ongeluk duwde me volledig mentaal de put in. Een half jaar later ging ik opnieuw naar Londen, met een bang hartje, en vooral als zwartkijker naar een nieuwe opleiding van Philip: Lady Etiquette.

Deze opleiding heeft mijn leven helemaal veranderd! Etiquette draait helemaal niet om waar je vork moet liggen bij een diner, nee, het gaat om de beste versie van jezelf zijn en zo alles uit het leven halen. Veerkrachtig, met empathie, en volledig mezelf. Jessica was terug en DAT gevoel, dat wil ik met de wereld delen. Ik volgde de Train the Trainer cursus en vandaag vertel ik de wereld over de kracht van etiquette: voor je leven, je carrière, maar ook de algemene kijk op alles wat je in je leven gebeurt.

Zeker in deze bijzondere tijden hebben kinderen en jongeren het niet altijd even makkelijk. Kinderetiquette en jeugdetiquette kunnen hen hierbij helpen om zich makkelijker aan te passen aan veranderingen, onvoorziene omstandigheden en hier mentaal beter uit te komen. Meer hierover kom je heel snel te weten.